onsdag den 25. juli 2012

Onsdags gril med luksus

Skrevet af Jonas
Nogen gange må man bare overgive sig til de gamle klassikere,
og ofre det det koster og så bare nyde.
Så da vejret bød sig, fik vi tændt op i grillen, fik gjort nogle store tournedos'er klar, og flækket en enkelt hummer. dertil lidt nye kartofler samt en lille bearnaise. En lækker sommer forkælelse, med kold lambrusco til, som ikke kommer på bordet så tit(dette var faktisk første gang).


Rensning og klargøring af hummer til grill:
En frisk og levende hummer slåes ihjel med et hurtigt stik ved krydset på ryg skjoldet, og et træk ned mod hoved tornen.
Her skal man dog ikke lade sig skræmme af nerverne fra hummeren, kan spjætte godt, efter aflivning.
Man kan med fordel brække kløerne af, og give dem et hak så skallen lige brækker, dette gør det lettere for en selv når man kommer til at skulle spise den.
Hummerkroppen flækkes på langs, hjerne og tarme fjernes, og kroppen skylles let. Der kan i nogle forkomme rogn, også kaldet koral, dette kan man lade sidde, men det er en smagssag.
Kødet krydres med salt og peber, og der smøres en kryddersmør, med urter, hvidløg, citron og en anelse sennep på kødet, samt lidt i hulrummet i skjoldet, så der er lidt at dyppe køde fra kløerne i efter grillningen.
Hummeren grilles på en varm grill, med skjoldet nedad, til den er færdig og mør, vend den endelig ikke, skjoldet holder på smøret og safterne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar