tirsdag den 4. september 2012

Madtur i Århus

Skrevet Af Jonas D.04.09.2012
Det var en lækker dag med godt vejr, så vi tog en god spadsere tur gennem Århus her til eftermiddag, for at lure om der skete noget interessant, her i festugen.
Efter et kort smut ned på kaffebaren, kom Alea i tanke om, at hun havde læst om et arrangement, med syv forskellige restaurationer, i Århus, hvor kaffebaren blandt andet også var med i. "Forsmag på gadeplan" hed det, og det kører fra d. 3-5 Sep.
http://aarhusfestuge.dk/DK2012/PROGRAM/Arrangement/Forsmag-p%C3%A5-gadeplan.aspx
Så vi tænkte at det da kunne være en rigtig god måde at bruge en aftenen på.

Vi startede på "CANBlau" http://www.canblau.dk/
Her fik vi et lækkert friskt glas Cava, sammen med en lille anretning, bestående af friterede artiskokker, grapefrugt kød og trøffelcreme, toppet med sortfods skinke. Super lækker lille ret, hvor det hele bare smagte rigtig godt og passede perfekt sammen. Mere er det vidst ikke at sige om den og CANBlau leverer, efter vores erfaring af de gange vi har været der, altid et godt og lækkert resultat.


Dernæst "Mefisto" http://www.mefisto.dk/
Som havde sat op ved FO-byen overfor ridehuset, til grill.
Her fik vi languster, med skyr, havtorn og urter. Til fik vi en Jacobsen øl, lavet i anledning af festugen.












Så gik turen til "Ferdinand" http://www.hotelferdinand.dk/

Her stod en tjener og en kok klar, først med en lille cocktail bestående af gin, agurk, tonic, danskvand og en lille smule chili. Lækker og forfriskende. Hertil fik vi en lækker skalddyrssuppe med nudler, rejer, torsk, forårsløg, koriander og brød. Dejlig balanceret og utrolig velsmagende.
Bød på tatar rørt med sennep, på rugflager, estragon is, frisk estragon og brøndkarse. Lækker tatar, rigtig god smag, rigtig godt med den sprøde rugflage og friske urter. Vi havde dog lidt problemer med isen og dens sødme til rettten, men det er jo en smagssag. Til fik vi et dejlig glas rødvin.
 
Til slut "LeCoq" http://www.cafe-lecoq.dk/

Her fik vi en traditionel crème brullée, med lidt marinerede bær til. Veltillavet og dejlig, med et glas dessertvin til, som vi nød på græs højen overfor.
Fem retter, fem restauranter og tre timer senere gik turen hjem igen. Rigtig sjovt arrangement, godt fundet på, med at komme rundt til nogle af de forskellige restauranter i Århus.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar