onsdag den 25. juli 2012

En latterlig gjort klassiker rejser sig

Skrevet af Jonas
Citronmånen:
Nu har jeg aldrig været synderlig imponeret, over diverse citronmåner man har fået serveret gennem årene.
Men mit forhold til den, i mit hoved, tørre og yderst kedelige kage, blev drastisk ændret en aften jeg kom hjem.
Alea havde været i gang med at afprøve opskriften fra Mette Blomsterberg.
Jeg må sige, en rigtig lækker, saftig og fuld af dejlig syre og sødme.
Selv på fjedre dagen var den stadig saftig og lækker, selvom om den kun havde stået under er låg i springformen.



Opskrift fra Mette Blomsterbergs Det søde liv
1 stk. Springform eller silikone form ca. 25 cm. i diameter
Dej A:
  • 250 g. stuetempereret smør
  • 1 stang vanilje
  • 125 g. flormelis
  • 125 g. rørsukker
  • 150 g. stuetempererede hele æg
  • 100 g. stuetempererede æggeblommer
  • 190 g. hvedemel
  • 65 g. maizena
  • 1 stk. vasket citron (revet skal & saft)
Dej B:
  • 125 g. ren rå marcipan
  • 85 g. sukker
  • 50 g. stuetempereret smør
  • 75 g. stuetempererede hele æg
Citron glasur:
  • 150 g. flormelis
  • 1 stk. vasket citron( revet skal & saft)
  • evt. lidt vand
  • evt gul frugt/pastafarve
Dej A:
Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Lidt af rørsukkeret og vaniljekornene mases sammen med en palet, således at kornene skilles ad. Stuetempereret smør, flormelis og rørsukker samt vanilje sukkeret røres luftigt. Stuetempererede æg og æggeblommer tilsættes roligt og lidt ad gangen. Stop når massen er ensartet. Hvedemel og maizena blandes & sigtes ned i dejen og vendes forsigtigt sammen med revet citron skal & saft.
Dej B:
Ælt marcipanen og sukker sammen med hænderne. Ælt smør i lidt ad gangen. Når alt smørret er æltet med tilsættes æggene ligeledes lidt ad gangen.
Dej A og dej B vendes sammen og fordeles i formen. Bages ved 190 grader til den er godt gylden og giver efter ved tryk. Ca. 35 - 40 minutter. Afkøles.
Citron glasur:
Skallen rives af citronen som sammen med saften fra en ½ citron, flormelissen og måske et par dråber vand røres sammen i en lille kasserolle.
Lun glasuren en anelse og fordel den hurtigt på den afkølede citronmåne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar