Skrevet af Alea
Dette er min yndlingsopskrift på foccaciabrød. Den er nem og smager fantastisk.
Til et brød ca på størrelse med en bradepande:
dej:
15g gær
15g honning eller sukker
15g salt
3 dl lunkent vand
ca 450-500g stærkt mel (dvs med et proteinindhold på mindst 12g/100g). Hellere for lidt end for meget!
Opløs gæren, salt og honning i vandet. Rør derefter melet i. Ælt i ca 10 min -kan evt gøres på røremaskine.(jeg har tidligere æltet dejen væsentlig mindre og det bliver også okay, men hav lidt tålmodighed, det er resultatet værd). Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur-det tager ca 2 timer. Tag derefter dejen ud på bordet og ælt den igennem igen. bred dejen ud på en bagepapirdækket bageplade. Man kan vælge at bruge en kagerulle, men jeg synes det er ligeså nemt bare at trække den ud til den ønskede størrelse. Lad derefter igen dejen hæve til dobbeltstørrelse.
imens dejen hæver anden gang tændes ovnen til den højst mulige temperatur. Lav derefter en blandning af olie og vand (ca ½ dl af hver) og evt revet hvidløg og ryst det godt. Lav nogle fordybninger i brødet med fingrene og fordel blandningen af olie og vand ud over. Det ser voldsomt ud men tro mig brødet suger meget under bagning! Tilsæt nu dit ønskede topping. Mit yndlings er rosmarin, men man kan også bruge oliven, soltørrede tomater, ost eller hvad man har lyst til. Prøv jer frem :)
bag brødet i 15 min ved 250 grader til det er gyldent på toppen. Ligeså snart brødet er kommet ud så drys med god olivenolie og havsalt. God fornøjelse :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar