søndag den 15. april 2012

Lækker aften på Le Coq

Skrevet af Jonas 14.04.2012
Nu havde jeg endelig fået fri-weekend, og med et par lange uger vel overstået, samt i udsigten, tænkte vi at nu skulle vi bare hygge os.
Så Alea havde bestilt bord på "Le Coq" i Graven.
Læs mere om dem http://www.lecoq.dk/
Vi har været der et par gange før, over en årrække, og maden og servicen har altid været god og upåklagelige. Dog sidst vi var der, var vi blevet stuvet så tæt sammen i den lille restaurant, at vi sad helt op af nabobordet, og måtte klemme os sammen hver gang tjenerne skulle servere noget. Men siden maden og betjeningen havde været så dejlig, tænkte vi at det var et problem der kunne tåles.

Vi havde bestilt bord til klokken syv, men ankom ti minutter før. Vi var det andet bord der kom den aften, så vi fik frit valg af bordende. Vi skyndte os derfor at tage et lille bord for sig selv i hjørnet, og hvilket held. Der gik ikke mere end en halv time efter vi var kommet så var restauranten stortset fyldt op.
Vi startede med en cosmopolitan til Alea, og en gin&tonic til mig. Dejlige og velkomponerede drinks.
Kortet havde en god størrelse med tre forretter, tre hovedretter, udvalg af oste og to desserter.
Dejligt overskueligt, og med retter hvor man havde lyst til dem alle.
Men vi måtte dy os, så vi tog
"Grønne asparges med rejer og vagtelæg, sprød rug, agurk og dildchiffon" til os begge.
"Stegt foie gras med kaninragout, pære og kørvel" til mig.
"Dansk marsklam, morkler, nye løg, grønne asparges og morkelsauce" til os begge.
"Udvalg af europæiske oste fra mild til blå" til Alea
"Vakuumsyltet æble, kærnemælkssorbet og kørvelbavarois" til mig.
"Rabarbermazarin, vaniljecreme og birkesaft fra Fuglslev Møllegård" til Alea

Først kom brød og smør på bordet.














Lækkert brød, smagte hen af et surdejsbrød, dejlig sprød skorpe, og lækker konsistens.
Smørret var brunet og gik rigtig godt til brødet.


Inden vi fik vores forretter kom der en lille appetizer

Rimet laks, med ramsløgs olie, sprøde rugbrøds croutoner. æbletern og cremet hummerskum.
Fin lille starter, med god smag. Laksen og de andre elementer forsvandt dog lidt i hummerskummet som havde en god kraftig smag af hummer, men gjorde ikke meget plads til alt det andet.


"Grønne asparges med rejer og vagtelæg, sprød rug, agurk og dildchiffon"
En flot og enkelt ret kom ind. Blancheret grøn asparges, rejer, dild syltet agurk, dild mayo, rug flager, blødkogt vagtelæg og dild. Der var et godt bid i aspargesen, det var ok asparges men måske lige tidlige nok i forhold til sæson. Vagtelæggene var perfekt kogt og 
mayoen var dejligt balanceret.
Rejerne var ok, de lå klart i den gode ende af lage reje skalaen.
Alt i alt, var det en god ret, klassisk, men dejlige smagskombinationer Den fremstod dog en smule fersk, så var det godt vi havde hjælp fra hanerne(salt og peber). Til fik vi et glas hvidvin, som huset havde anbefalet. Den vil jeg dog ikke komme yderliger ind på da min viden og ekspertise er rimelig begrænset herom. Dog kan jeg sige det var en utrolig dejlig hvidvin som gik godt til retten, og som blev serveret ved en rigtig god temperatur
.
Stegt foie gras med kaninragout, pære og kørvel
Foie gras er altid et svært emne, men jeg har simpelthen en forkærlighed for denne delikatesse, selv om det på alle punkter strider imod velfærd og etik for dyrene. Men smagen og konsistensen er for lækker til helt at afskrive dette produkt og nyde det en sjælden gang.
Der var stegt foie gras, stegt perfekt, godt saltet og silke blødt i midten. Dertil var der en lækker kanin ragout, virkelig lækre, saftige kaninstykker i en yderst velsmagende sky, som komplementerede foie gras'en rigtig godt. Så var der pære pure, tørrede pære skiver, og lakrids nougatine samt lidt frisk kørvel.
En rigtig lækker ret, og rigtig indbydende at se på. Efter min mening kunne der godt have været noget mere foie gras, men det var også fordi den var så lækker. Det eneste reele kritik punkt til denne ret, måtte være at den havde en tendens til at blive for sød med nougatinen og de tørrede pære som var vendt i en sukkerlage af en art.

Dansk marsklam, morkler, nye løg, grønne asparges og morkelsauce














Et perfekt stegt stykke lammefilet kom ind, et pænt stort stykke, med dejlige sprøde friske små løg, asparges og ikke mindst nogle dejlige stykker morkler til. Hertil kom en lækker sky med morkler og røget bacon. En dejlig forårsret, enkel og ligetil. Der var lagt nogle små spæde skud af timian over som passede godt til.
Kødet var mørt, smagfyldt og yderst saftigt -rigtig godt tilberedt.
Saucen, var flot blank og klar, og ikke mindst med god smag af kød. Dog tog baconen over i smagen og overdøvede den let sarte smag fra morklerne, både i skyen og dem der var anrettet på tallerkenen. Det er lidt en skam når man vælger at bruge så dyr en råvare som morkler, som jeg personligt er helt vild med, og nyder den gode smage de har.
En god ret, som fremstod meget ren i smagene, dog kunne man have ønsket noget for at binde det hele sammen og bryde det sprøde i grøntsagerne og binde det med det rene kød, i form af noget blødt eller cremet, f.eks. en pure eller noget riellette af noget bov eller kølle.

Udvalg af europæiske oste fra mild til blå














Alea bestilte efter hovedretten deres osteanretning. Ind kom en sten lade med fem pæne stykker ost. Der var ikke så stor oplysning på ostene, udover den første var ged, så en får og tre komælks oste.
Nu har jeg også et begrænset kendskab til oste, og jeg bryder mig som sådan ikke rigtig om det. Men jeg forstår fuldt ud folk der godt kan lide ost. Så for mig er det okay man ikke for den store præsentation af ostenene med navne og oprindelse. Nu kunne jeg også have forstillet mig at Alea sikkert havde glemt det hele igen hvis hun havde fået det fortalt. Men hvis man som stor oste fan havde bestilt ost havde det nok været meget rart med en lille præsentation, med fred være med det. Til var der nogle små gode nicoise oliven, som jeg fik lov at nyde da Alea ikke spiser oliven, samt en rabarber kompot.

Rabarbermazarin, vaniljecreme og birkesaft fra Fuglslev Møllegård


Små syltede rabarber stængler, en udstukket mazarin kage, små marengs kys med rabarber, dutter af vanille creme, og hvad jeg tror var en broken gel af rabarber. Dertil en crumble af en art, vanilleis, revet marcipan og sluttet af med birkesaft ved bordet. Lækker og flot dessert, frisk i smagen, dejlig sæsonpræget nu hvor rabarberne kommer så flot frem i haverne. Det var dog lidt ærgeligt at Alea fik en rabarber der var trævlet og sej i det, men det kan man jo ikke altid gardere sig imod.

Vakuumsyltet æble, kærnemælkssorbet og kørvelbavarois















Vakumsyltede æblekugler, æblepure, kærnemælks is, marengsplader med citron, frossen kørvelbavaroise, kørvel stængler og frossen knust kørvel drysset over. Dejlige friske æbler, dejlig cremet is i form af en rigtig flot quenelle, flotte skarpe firkanter af kørvelbavarois, dejlig luftig og sprøde marengs med god afstemt syrlighed, og lækkert pyntet med kørvel stængler. Jeg er stor fan af at bruge lidt andre urter til desserter end man normalt ville, og her passede kørvelen rigtig godt ind. Dejlig frisk dessert, som heller ikke blev for tung, dog var der lidt konsistens problemer for min smag, ved bavaroisen og æble pureen. De fremstod grynet og mindre behagelige i munden end man måske kunne have håbet, hvilket var lidt ærgeligt, da smagen var rigtig god.

Vi sluttede af med en kop te og kaffe, mætte og glade. Alt i alt en yderst tilfredsstillende aften, både på maden og servicen, det er nok ikke utænkeligt vi ligger vores vej forbi igen en anden aften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar