lørdag den 14. april 2012

Supperclub på rarbar 14.04.2012

Skrevet af Jonas
Jeg har tit lavet mad til supperclub på rarbar. Jeg startede i min læretid, hvor jeg gjorde det så tit jeg kunne, og senere for hyggens skyld en sjælden gang imellem. Konceptet er godt og ligetil: 3 retter for 150,-. Så det er en god måde at få en hyggelig aften ude, med god mad, til en lidt billigere pris end så mange andre steder.
Denne aften stod menuen på

Pocheret østers med stenbiderrogn, glaskål og æble
Unghanebryst med rygeost, røget kartoffel og spidskål
Hvid og mørk chokolade mousse med havtorn og bær

Forretten kom ind. Der var skåret julienne af æble og glaskål samt ringe af skalotteløg, vendt i en dressing. Under var der et stykke ristet flutes, i siden lå der to pæne skefulde af frisk stenbiderrogn og så toppet op med pocheret og hakket østers. Nu er jeg desværre ikke så meget til fiskerogn, men ellers var det en lækker sprød salat, dog med en noget dominerende løgsmag, som blev en kende for skrap i smagen.

Til hovedret var der et unghanebryst, med en fars rørt op med rygeost, lagt under skindet. Under brystet var der røgede kartofler, og hvad jeg tror var smørstegt spidskål. Brystet var dejligt saftigt og mørt, og så passede rygeosten rigtig godt til. Kartoflerne havde noter af røg, selve kartoflerne manglede dog lidt konsistens, her havde det været lækkert hvis de havde været ristet godt af, og havde fået en god skorpe.

Til dessert kom, i rigtig old school stil, et vinglas med pænt delte lag af mørk chokolademousse, havtorn gele, hvid chokolademousse, bær kompot og drysset af med kokos spåner på toppen. Dejlig dessert, veltillavede mousser, luftige og cremede, det hele matchede hinanden godt. Dog, og det er selvfølgelig en smagssag, kunne jeg godt have været foruden kokosen på toppen, men det er nok også min manglende begejstring for kokos, især som spåner.

En kort og hygglig aften, med dejlig simpel mad. Supperclub er et godt koncept, som helt klart er værd at udnytte, Der er selvfølgelig gange man er mere heldig end andre hvad maden angår, alt efter hvad der falder i ens smag, men til den pris er det noget man tager med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar