tirsdag den 13. marts 2012

Fantastisk sprøde Pizzaer til aften

Skrevet af Jonas 12.03.2012
Nu havde vi omsider fået anskaffet os en ny pizzasten til ovnen, efter den gamle flækkede. Den her er også så smart, at i stedet for en pizzaspade følgede der en ekstra skive med man kan ligge selve pizzaen på inden den ryger over på stenen. Det skulle selvfølgelig udnyttes. Så Alea(som laver de bedste pizzaer, og som lige er blevet endnu bedre) havde gjort klar med dej og fyld til tre slags: chorizo, prosciutto og kartofler. Super tynd og sprød bund, med dejlige fyld.
Pizzadejen er fra "Meyers Bageri".                                            

Opskrift på pizzadej
6 stk, skal startes dagen før.
2,5 dl vand
5 g gær
400 - 450 g mel (Alt efter type og kvalitet) -gerne tipo 00
10 g salt
1/2 dl oliven olie

Første dag:
Opløs gæren i vandet, rør så mel og salt i.
Tilsæt til sidst olien og rør dejen i 10-15 min,
til den bliver elastiskt og smidig -nemmest på røremaskine.
Form til 6 boller og dæk med film og sæt i køleskabet.

Anden dag:
Ovnen varmes med bagesten eller hvis man ikke har en,
ligges alle ens brade pander sammen for at holde på varmen,
og ovnen sættes til 250 grader 30-45 min. før bagning.
Bollerne fra dagen før tages ud. det er vigtigt ikke at ælte dejen igen!
Hver enkel bolle rulles let med en kage rulle.  
Find en god størrelse skål frem,
vend den på hovedet og dæk den med et viskestykke.
Tag en bolle af gangen og læg den over skålen.
Træk derefter dejen ud, så den bliver så tynd som mulig,
men den skal stadig være til at arbejde med.
Fyld den med hvad du har lyst til. Spar lidt på fyldet så bliver bunden rigtig sprød og lækker.
Bages til sprød og gylden ca. 5-7 min.



  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar