torsdag den 8. marts 2012

Dejlige hindbærsnitter efter arbejde

Skrevet af Jonas 08.03.2012
Da jeg kom hjem efter en lang dag her igår, lå der de lækreste hindbærsnitter klar som Alea havde bagt.
Dejlige store og med dejlig sprøde bunde, dog en færdig købt hindbær marmelade, men stadig nogle af de bedste hindbærsnitter jeg har fået.
Skal lige siges vi købte en hver i sidste uge, ved en bager i Ry, som var alt for små og for dyre, og som smagte af absolut ingenting.

Opskrift på hinbærsnitter
Ca. 6 stk.
Mørdej
1  stk. Vaniljestang, Polynesisk
70 g. flormelis
150 g. stuetempereret smør
250 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
½  dl. vand

Fyld:
250 g. god kvalitet hindbærmarmelade


Glasur:ca. 200 g. flormelis
  en anelse vand


Drys:
Pastelfarvede små sukkerkugler, eller andet spændende man kunne tænke sig.


Mørdej
Vaniljestangen flækkes på den lange led & vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene og sukkeret masses og skrabes så kornene deles. Vaniljesukker, den resterende flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen. Tilsæt til sidst vandet og ælt dejen smidig og glat.

Lad dejen hvile i en halv time i køleskabet. Den kolde dej trilles til en tyk lang pølse. Form "pølsen" i rigeligt mel til ét langt rektangel ca. 20 X 30 cm. Det udrullede rektangel tilskæres i 2 stk. reelle strimler ca. 8 X 27 cm. Vigtigt der er nøjagtigt ens. De 2 ens strimler bages på bagepapir 10 - 12 minutter ved 200 grader. Det er ok at strimlerne virker "halvbagte". Afkøles og sammenlægges med hindbærmarmeladen. Toppen stryges herefter m. tyk glasur og drysses straks med sukker kuglerne. Udskær til "snitter" med en skarp kniv.

Opskrift fra http://www.dr.dk/DR1/det-soede-liv/Opskrifter/2010/uds_7/20100615141105.htm

Ingen kommentarer:

Send en kommentar