tirsdag den 16. oktober 2012

Svamp, toast og luksus skinke

Skrevet af Jonas
Lækker hurtig svampe frokost.
Her en hurtig og nem "opskrift" på ristet toast med vilde svampe.
(Taget i betraftning af at man allerede har fundet svampene)

1 skive toast, daggammelt hvidt brød pr. mand
1 god portion renset vilde svampe, hav rigelig de svinder meget under stegning.
1 fed hvidløg, hakket
1 løg, hakket
luftørret skinke i skiver, valgfri. brugte læsø skinke fra 2006.
Hakket purløg eller/og persille, valgfri.
Smør og olie.
Fløde, valgfri.

Skær brødet i skiver og rist i olie og smør på panden til gylden.
Skyl panden og varm den godt op, hæld lidt olie på panden.
Når panden er godt varm, hældes svampe, løg og hvidløg på.
Sørg for at panden er stor nok til at det kun ligger i et lag.
Når vandet fra svampene er kogt ind i svampene igen tilsættes en klat smør.
Lad smøren bruse af i svampene under nænsom omrøring.
Her er det så valgfrit om man vil tilsætte fløde,
det giver lige det ekstra, men er også en god ret uden.
Svampe lægges på toasten med skinke og drysses med de hakkede urter.
Server.
Her en blanding af karljohan, trompethatte, tragt kantareller og pighatte.








Her undlod jeg de hakkede urter. Men fandt et stykke læsø skinke fra 2006 i køleskabet som var yderst velegnet til denne toast.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar