Nu er steviaplanten endelig blevet godkendt i EU. For dem som ikke kender stevia, kan jeg fortælle at det er en plante som søder ca 300 gange mere end sukker og som siges at have en positiv effekt på blodsukkeret. Personligt synes jeg jeg det er skønt med et naturligt sødemiddel. Jeg har aldrig været stor tilhænger af de kemiske sødemidler såsom aspertam, da jeg bliver dårligt tilpas af dem, og desuden ikke kan fordrage smagen. Jonas og jeg har selv dyrket planten, men har aldrig helt fundet ud af, hvordan den bedst udnyttes. Derfor blev jeg glad da jeg støtte på den i supermarkedet.
Stevia kan købes bl.a. i føtex, både i "sukker" form og i flydende form. Den flydende som jeg brugte i lemonaden koster 70kr for en lille flaske, men til gengæld svarer den lille flaske til 8 kg sukker (og indeholder 0 kalorier).
Man kan bruge de citrusfrugter man har lyst til, bare husk at hvis skallen bruges, skal frugten være økologisk.
Jeg brugte følgende til 2l:
- skal og saft fra 4 citroner
- skal og saft fra 4 appelsiner
- saft fra 3 limes
- saft fra 2 grapes.
- smages til med stevia -jeg brugte ca 2 tsk, men smag dig frem! Man kan ikke neutralisere syren fuldstændig, men det ville jo også være mærkeligt med lemonade. Alternativt kan man bruge en ekstra appelsin og istedet tage en citron fra.
Hældes på pantflasker og toppes med danskvand.
Lad trække i mindst 1 time og opbevar køligt.
Lad vær med at smage på det flydende stevia. Det er ualmindeligt sødt!
Stevia har en bismag af lakrids. Jeg synes ikke man smager det, og for mit vedkommene synes jeg kun det er en bonus.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar