Nu havde jeg hørte så meget om dette brød, fra min gode ven Lars og min svigermor. Det skulle være nemt, og hurtigt at slå sammen, og så ellers bare passe sig selv på køl natten over. De havde set denne opskrift på kvalimad.dk. Siden tilhører en selvudnævn madnørd, som bl.a. har været med i Go' Morgen Danmar med dette brød.
Så tænke det måtte jeg da prøve. Og ganske rigtig, Et fantastisk lækkert brød, med god skorpe og saftig krumme, og super smukt at se på da det var færdig.
Opskrift:
625 g mel
5 dl vand
2 tsk salt
Gær, på størrelse med en ært ca 5g.
Gæren røres ud vandet, og det hele røres sammen her i,
men dog uden at røre for meget i det. Det skal bare lige være rørt ud.
Smør en skål med olie, og lad dejen hæve heri på køl i 12 timer.
Dejen tages ud, og hældes ud på bordet, så vendes den tre gange mod midten.
Hvor man tager fra kanten og folder ind over og dette gøres tre gange.
Løftes op i skålen igen og lad hæve i to timer på køkken bordet.
Ovnen forvarmes ved 250 grader, med en gryde med låg,
gerne en støbejerns gryde, eller anden tykbundet gryde.
Jeg brugte en jamie oliver pande med høje kanter og låg.
Bages under låg i 30 min, og derefter 15 min uden låg.
Har også senere bagt dette brød på 5 timer, hvor jeg har brugt lunken vand og en halv pakke gær.
Får et ganske udemærket resultat, men den mangler dog lidt af den karakter, som det får når det får lov at koldhæve.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar