torsdag den 23. februar 2012

På La viet

20.02.2012
Alea havde fået en fantastisk ide, efter at have set "Med kniven for struben",
med en Århusiansk restaurant.
Det er et vietnamesisk køkken, liggende på Mindebrogade 2, 8000 Århus C.
http://www.laviet.dk/
Vi ankommer, uden bordreservation, men den søde tjener finder straks et bord til os.
Restauranten er ikke så stor, men med hyggelig og hjemlig stemning. Lidt som at komme hjem i deres daglig stue.
Vi bestilte tre forretter, så kunne vi også sidde og dele. Vi bestilte "sprøde rejer", "Vietnamesiske forårsruller" og "Kyllingevinger". Vores drikkevare kom hurtigt, der var dog lidt ventetid på forretterne. Men vi kom også uden bordbestilling, og de andre borde der var der den aften havde også lige bestilt inden vi kom, så det var fint med os.

Ind kom vores forretter, dog uden kyllingevingerne, som vist var glippet under bestillingen. Men tjeneren var meget sød og undskyldte mange gange, og ville gerne gå ud og bestille en omgang til os, hvilket ikke var nødvendigt(Så kunne vi jo smage dem næste gang vi kom). Nå, vi gik igang, vi fik nogle dejlig tigerrejer, tror de var pakket i rispapir, med koriander, de var dejlig sprøde udenpå og perfekte inden i. Med en let smag af koriander, hvilket Alea normalt ikke er så meget til, men her blev det spist med glæde. Forårsrullerne var sprøde og saftige med krabbe kød og hakkede gulerødder. Da vi så var færdige med forretterne kom Roseline(Ejer og kok) ind med en skål med kyllinge vinger, og var ked af den ikke var kommet med første gang. Dette var nogle virklig dejlige kryddrede vinger, med masser af saft og god smag. Alt i alt nogle rigtig dejlige forretter med god smag, dog fandt vi os selv i mangel på servietter da det var oplagt fingermad.

Til hovedret havde vi bestilt "Lynstegt and med chop suey" og "Svinebryst med shiitake svampe og nudler".
Ind kom nogle gode store portioner, med soya ved siden. Andebrystet var skåret i tynde skiver og lynstegt med pak choi og andet grønt, tilpas tilsmagt og velbalanceret og saftigt. A part kom en skål ris, perfekt kogt, dog en smule under saltet. Dog var det ikke nødvendig med ris, da der var rigelig på tallerkenen til at blive mæt. Retten med svinebryst var også en god portion, der var gode stykker af braiseret svinebryst, mørt og pænt soigneret. Som tilbehør var der stegte shiitake svampe og nudler, godt tilberedt, saftigt og det hele med god smag, og en pæn mængde. Dog kunne man godt have tænkt sig en lille smule mere varme af lidt stærke krydderier eller frisk chili.

Efter at have været nede og putte lidt flere penge i parkometeret inden hovedretten, var der også tid nok til at vi kunne slutte af med dessert. De har to desserter at vælge imellem, så vi tog en af hver. Der var banan i sprød kokos med en sorbet, samt ananas i tern med mynte og med kokos creme. Bannanen i kokos var dejlig sprød, stykker af bannan vendt i en dej og vendt i kokos mel og friteret. Den havde rigtig god smag, god sødme fra modne bannanerne, samt friskhed fra isen, og fedme og fylde fra kokosdejen. En rigtig dejlig dessert. Annanasdesserten havde en rigtig god friskhed, som også blev ledsaget af en god fedme fra en kokos creme, en god ret at slutte af med, uden der er så meget mere at sige om den.
Alt i alt en rigtig dejlig aften, med god stemning, med smilende og sødt personale(Nogle lidt grønne, men det er til at overse). Priserne er mere end fornuftige, forretterne ligger mellem 55-65, hovedretterne mellem 85-90, og 40 for desserter. Så vi gik glade og mætte derfra og ser frem til at komme tilbage og få de sprøde rejer igen, og prøve deres "Pho".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar